Friday, February 12, 2016

Prvi dan

2.Prvi dan

Evo nas konacno i na pocetku igre.

UVEK poceti sa igrom sto ranije ujutru, da bi u toku celog dana odradili sto vise posla na nalogu.
NIKAD ne preskakati zadatke od vodica (osim ako niste pro i tezak golder). Zadaci i nagrade su sledece. Potrudite se da sto pre odradite podizanje prvog rudnika gvozdja jer daje 25% povecanje svih sirovina. Radite prvo zadatke sto donose sirovine, da sto pre krenete sa nekom solidnom proizvodnjom.
Proverite dnevne nagrade jer prilicno pomazu. Prvog dana ne ocekujte da prebacite 25 poena, ali dovoljno je i to za start. Ako uspete da dogurate do 50, bez ugrozavanja razvitka naloga, svaka vam cast.

Trikovi vezani za zadatke

Napomena:
Sve predmete iz zadataka cuvati i ne trositi nista jer ce vam trebati za kasnije.

-Zadatak slanje prve avanture. Uvek saljite prvu avanturu tamo gde je najdalje, jer je nagrada треnутно сtizаnjе hеrоја у izаbrаnu аvаnturu.
-Zadatak lecenje heroja. Kliknite na lekovite masti, uvek ih je deset, obrisite ono 10, ukucajte nulu i kliknite na ok. Nista se nije desilo, ali bez brige, izvrsili ste zadatak, kliknite na resursna polja ili prikaz sela i videcete da je zadatak izlecenja heroja zavrsen, a niste potrosili ni jednu lekovitu mast. Cuvajte sve zamke i lekovite masti, nemojte ih trositi.
-Zadatak trgovina. Nemojte nista da kupujete, samo da bi zavrsili zadatak, vec stavite 200 bilo cega na prodaju, samim klikom na prodaj zavrsili ste zadatak i mozete prekinuti prodaju.
-Zadatak savez. Ovo mozete ostaviti za neki drugi dan, a mozete i prvog, to sami odlucite, ali bih savetovao da sacekate i da se sto bolje razvijete, jer vam je to sansa za ulazak u sto bolji savez.
-Zadatak rezidencija. Uvek u obicnom selu zidajte rezidenciju, e to nebi bilo lose da se odradi prvog dana, bar prvi nivo. Daje 2 resena zadatka i dodaje na prikupljanju kulturnih poena.
-Zadatak unapredite jedinice. To ostavite za kasnije jer vam je nagrada 2 flastera, a potrosili ste neophodne sirovine.

Napomena:
U medjuvremenu ce se desiti da heroj skupi dovoljno poena iskustva za sledeci nivo, pa ih rasporedite pametno. Trebace i herojeva pomoc oko proizvodnje sirovina, ali nemojte da sve stavite na proizvodnju, podelite, jer sto je heroj jaci manje gubi zivotnih poena u avanturama, koje su u pocetku veoma bitne za prikupljanje sirovina.

-Zadatak pljacka doline. I ovo radite "na mucku". Posaljete bilo koju jedinicu u pljacku doline i cim krene napad, vodic registruje zavrsetak zadatka, prekinite napad. Tako necete da potrosite ni vojsku a ni zamke.
-Zadatak aukcije. E ako ste me poslusali i sacuvali sve one masti i zamke vreme je da se to sve proda. Ako ste sta dobili od opreme postavite na heroja, a zamke i masti prodajte.

Zarada zlatnika

Sledeca bitna stavka je zarada zlata, a to se najlakse radi slanjem ref-linka na travian forumu, fb grupi ili ono sto je najlakse prijateljima, naravno uslov je da ti prijatelji igraju travijan i da su nalozi registrovani preko vaseg ref-linka registrovani na istom serveru kao i vi. Nije to nista komplikovano ceo proces je u 3 koraka:



Za svaki nalog, registrovan preko vaseg ref linka, se dobija po 50 zlatnika, kad vlasnik tog naloga osnuje drugo selo. Pa je onda najbolje da se sto vise ljudi registruje preko vaseg naloga. Uslov je da se registruju na isti server gde je i vas nalog.

Napomena:
NIKAD ne registrujte sami vise naloga na istom serveru, jer to krsi pravila igre i bicete banovani sigurno na svim nalozima, na tom serveru.

Do kraja dana nastavite sa podizanjem resursnih polja i zgrada, koje su zahtevane od strane vodica. Nikako nemojte da zaboravite da pred spavanje imate skladiste i silos na minimum trecem nivou inace dzaba muka ako vam sirovine prelivaju preko noci. Ovo je posebno bitno za "speed" servere, gde bi skladiste i silos morali da budu (pogotovu za 3x speed) na petom nivou. Mada je to opet najbolje proceniti prema proizvodnji.

0 comments:

Post a Comment