Friday, February 12, 2016

Treci dan

4.Treci dan - zadnji dan pocetnicke zastite

Ovo je dan kad bi trebali da resite da li da produzite pocetnicku zastitu ili ne. To sve zavisi od servera i od toga kako ste otpratili uputstva.
Ako ste na speed serveru do sada imate pojedina resursna polja i na lvl6, rezidenciju na 10 i nesto malo vojske dobijene iz avantura. Ako ste krenuli off varijantu jedna od opcija je dizanje zida i sklonista na lvl10 a sve ostale sirovine na pravljenje vojske.
Druga opcija za ofere i najbolja za defere je produzetak pocetnicke zastite. I dalje stoji podizanje zida i sklonista do lvl10 i prikupljanje sirovina za naseljenike. Ako sve dobro odradite mozda kasno uvece, ali najverovatnije cetvrtog dana ujutru imate naseljenike, spremne za slanje.
Naravno kad je u pitanju normalan, tj spori server definitivno je najbolje da se ostane u pocetnickoj zastiti jer mozda cetvrtog, ali najverovatnije tek petog  dana budete pri kraju obaveze da zavrsavate resursna polja na 5 i rezidenciju. Treba oko  5-6 dana "negoldanja", "popanja" i aktivne igre da se koliko-toliko uredi nalog i sve spremi za naseljenike.

Kad krenete sa obukom naseljenika, a ostali ste ili niste produzili pocetnicku zastitu, obavezno kontaktirajte nekog "gala" iz vaseg saveza. Kad ste bez zastite velika je verovatnoca da ce vas neko napasti i nazalost mozete ostati bez naseljenika. Zato istog momenta kad se zavrsi obuka prvog naseljenika saljite ga u pljacku na najblizeg gala s kim ste se prethodno culi i utvrdili da ima zamke.
Ovo ponovite i s drugim.
Sa trecim nemorate ovo da radite. Ako ste prethodno dobili ili nasli koordinate za naseljavanje i stavili treceg naseljenika na obuku kontaktirajte igraca kod koga su vam prethodna dva, da ih oslobodi iz zamki. Obratite paznju da vam se naseljenici iz zamki vrate u priblizno vreme kad se zavrsi obuka treceg. Ukoliko je saigrac kod koga su vam naseljenici u zamkama zauzet i nemoze da ih vrati u zadato vreme posaljite onda i treceg u zamke i dogovorite se da vam ih vrati tek kad oboje budete online.
Nikako nemojte da drzite naseljenike u selu ako ih nemate sva 3 ili ako niste na nalogu.
Postoji verovatnoca, da ako vas je neko izvidjao i vidi naseljenike, da nece da vas napadne, ali nemojte na to da racunate to su veoma retki slucajevi.

Napomena:
Kad krene naseljavanje uvek je najbolje to odraditi na saveznom nivou, odnosno grupisanje clanova saveza na odredjenim koordinatama.


Toliko od mene za sad. Samo jos da vam pocelim uspesnu igru mada to sve od vas zavisi.

0 comments:

Post a Comment